Kategori: Anmeldelser

Første test af Yaqi Tuxedo

Første test af Yaqi Tuxedo

Den blev som 30mm. solgt som et monster. Det er den uden tvivl og det er helt vanvittigt så meget skum den grundet sin størrelse, kan levere på kort tid. Den har en ganske fornuftig vægt og selvom den er stor, føles den alligevel meget naturlig at have liggende i hånden. Yaqi er bestemt ikke uden evner når det kommer til akryl håndtag, dette fremstår flot symetrisk og fuldstændig fejlfrit. Farvernes linjer står flotte og skarpe. Der er virkelig ikke noget at pege fingre af.

Nu til det vigtigste nemlig knuden. Der til min store overraskelse minder forbavsende meget om en Plisson Synthétique, samt i sagens natur også en del om Plissoften. Jeg vil give en anden nylig tester, Jeppe Hagelsø Schultz, fuldkommen ret. Den har en anelse mere backbone end plissoften, men den er altså mere blød og splayvenlig end en Mühle/Edwin Jagger Fibre. Præcis samme beskrivelse jeg ville give en Plisson Synthétique. Dog synes jeg umiddelbart at huske Plisson Synthétique, som værende længere mod Mühle/Edwin Fibre end denne, når vi snakker backbone. Fibrene er lækre bløde og som ved andre kvalitets fibre koste ret tynde og bøjelige. Den føles ikke helt lige så blød som Plissoft i tør tilstand, men det er bestemt i den retning. Fibrene er let rug, når man mærker op ad strående, hvilket som ved Plisson Synthétique og Mühle/Edwin Fibre, er med til at gøre skumningen nemmere. Splay er qua den ret gode backbone, ikke dens stærke side, men det kan sagtens lade sig gøre at lave en ok opskumning i ansigtet (Hvis ellers ens kind er stor nok 😉 ) Kosten holder en enorm mængde vand, hvis man ikke klemmer den en smule, og som en meget positiv ting, så er den tilpas kompakt i knuden, til at den ikke slipper alt vandet på en gang. Men man faktisk kan dosere det lige så stille. Noget jeg faktisk kun har oplevet ved en syntetisk kost før, det var Plisson Synthétique der var tilfældet der. Lige så er den, også til min store overraskelse, rigtig god til at udskille sæben eller cremen, så der kan produceres noget skum. Den æder det absolut ikke. 

De lækre bløde fibre, giver også en nærmest masserende behagelig opsmørings process, næsten lige så behageligt som en god grævling.

Knuden er endvidere utrolig godt limet, da den indtil videre ikke har tabt et eneste hår. Tørretiden er ca. 45 min. hvilket for så stor en kost er ganske flot.

Alt i alt, må jeg sige det virkelig er et value for money køb. Skal du have en tilsvarende syntetisk kost der kan levere samme eller bedre Backbone, splay og performance som Yaqi´s fibre, så er der kun Plisson Synthétique at kigge på, hvor prisen jo må siges at være en lidt anden historie end de 100 kr inkl. levering for denne. Så hvis du er på jagt efter en god syntetisk kost, uden at skulle spare en formue op. Så tag og se lidt på Yaqi´s enorme udvalg af flotte håndtag med div. forskellige knuder i alle størrelser.

Dagens shave bestod ud over den lækre Yaqi 30mm fibre barbers pole, af Proraso rød Preshave, St. James of London shave cream Mandarin and Patchuli og aftershave Sandelwood and Bergamot. Skøg olien var den lækre Cannabis Lime fra Beard Brother og kniven var luksus shavere SIGI Gold Solingen.

Review af Dapper Dan Premium Beard Oil

Review af Dapper Dan Premium Beard Oil

Bag om Dapper Dan.

Jeg har været omkring Dapper Dan i tidligere artikler. Men historien får I lige igen. Der er ikke meget at researche i, da firmaet Dapper Dan, først i 2011, efter 10 års udvikling, slog dørene op for deres produktion i Sheffield England. For folkene bag Dapper Dan, startede ideen med en frustration over, at der ikke var et ordentligt stylingprodukt til den moderne gentleman. Deres første produkter var deres Pomade serie og snart efter fulgte deres andre produktserier.

Emballagen.

Premium beard oil bliver leveret i en af de absolut lækreste flasker, der er at fnde på markedet. Folkene bag Dapper Dan har her taget udgangspunkt i det skotske guld, nemlig whiskey og brugt en klassisk whiskey tønne som inspiration til den flotte flaske. Som foruden at være ren øjeguf, også er lavet i tykt og robust glas. (Her taler jeg af erfaring, da jeg fik den skubbet ud over bordkanten og ned på et klinkegulv. Der skete intet) Flasken er foruden sin maskuline form, forsynet med en yderst velkomponeret label. For at fuldende whiskey tønne looked, er olien meget gylden i farven. Hvilket virkelig sætter prikken over iét og fuldender helhedsindtrykket.

 

 

Duften af disse er bestemt heller ikke at kimse af.

Dapper Dan er om nogle, velkendt for deres gennemførte duftsammensætninger. Deres dufte i såvel shavecream som pomade og også denne olie. Er retro på den fede måde. Det er klassiske duftnoter der er sammensat helt unikt, som giver en moderne smagsprøve på hvordan en frisør- eller barbersalon duftede i 1920érne. Premium olien er særdeles velduftene, maskulin og let sødlig, med noter af vanilje og tonkabønner, krydret med et strejf af orange. Virkelig en behagelig duft. Som hænger ved i mange timer, på et velbalanceret og behageligt niveau.

 

Hvordan er den i brug.

Den gyldne olie er mellemtynd og dermed nem at fordele i skægget. Der skal ikke mange dråber til et mindre skæg og olien trænger hurtigt ind i hårene. Når olien er masseret ind, blødgøre det effektivt skægget, hjælper til at hole styr på hårene, samt giver et velplejet ydre. Olien er også yderst plejende for huden under skægget, hvor den er en smule længere om at trænge ind. Som en olie i den gode ende af kvalitets skalaen, så holder olien fugt og blødhed længe. En olie man med lethed kan massere i om morgenen og stadig om aftenen mærke glæde af.

 

De sidste ord.

Dapper Dan Premium Beard Oil er i sandhed et luksus produkt der blander sig, med nogle af de allebedste skægprodukter på markedet. Prisen ligger af selvsamme årsag også lidt til den høje side. Men modsat mange andre, hvor man for samme pris for 30 ml. Så levere Dapper Dan i den forholdsvis store ”whiskeytønne” hele 50ml. Så snydt bliver man bestemt ikke. Olien er lækker og effektiv på alle områder og eneste lille negative ting jeg kan nævne. Er at man ikke har sat en pipette eller en drypplade i flasken. Men der blot er et stort åbent hul på 6-7mm. Det gør det lidt besværligt at dosere. Men man kan hurtigt løse problemet, ved at bruge 5 kr på en pippette, hos det lokale apotek.

Samlet set er denne olie et virkelig lækkert produkt. Som lille sidebemærkning, så fungere den også ganske fortrinligt som preshave, hvor den skaber et ganske fornuftigt glid.

 

Kan købes hos http://grooming4men.hair4all.dk/produkter/170-skaegpleje/3825-dapper-dan-premium-skaegolie-50ml/  til 245 kr.

SIGR Shaving Test #1 – Semi review

SIGR Shaving Test #1 – Semi review

Så skulle den endelige shavetest af Sigr´s produkter stå prøven.

Jeg skal ærligt erkende, at når vi taler om wetshave, er jeg altså mest en Lather kind of guy. Alt det der invinsible gel stads er normalt noget jeg går lidt uden om, da jeg elsker hele arbejdsgangen i skummet.

MEN somme tider må det gerne være lidt mere go to, derfor har jeg da også altid en gel af en art stående. Gennem lang tid har der på den gel stået Gordon. Men da Sigr nu har lanceret en shave gel, skulle det da prøves. Sigr er som tidligere nævnt et dansk brand, som har fokus på gode, solide og naturlige ingredienser. Bla er ingredienser fra den nordiske natur, noget der er vægtet højt. Som lille bonus info kommer navnet Sigr af oldnordisk og betyder sejr. Velsagtens en sejr over dårlig hudpleje om man vil. Så man kan vel sige at de er inde i kampen 😉

Shave gelen kræver en del vand, og når der står at man skal fugte ansigtet først, så er det virkelig ment alvorligt. Det gør det dog tilsvarende meget nemt at fordele og massere gelen ud i ansigtet. Gelen har en lille udfordring ved at holde på fugten, så efter første pas erfaring, tog jeg andet pas i 2 etaper. Kinderne og halsen. Det virkede væsentlig bedre.

Når ellers den stadig holder fugt, giver den et ganske fornuftigt glid, sidestillet med toppen af flere mellemklasse produkter.

“beskyttelsen som derimod trækker baren voldsomt op,

hold nu op en behagelig omgang”

 Når vi er ude over fugtudfordringen, kommer det vigtigste punkt, nemlig beskyttelsen. Som derimod trækker baren voldsomt op, hold nu op en behagelig omgang. Selvom jeg på mine trickyspots, trods udtørret gel, gik lidt hårdt på med kniven. Var der ikke skyggen af irritation efterfølgende.

Hudplejen i gelen er heller ikke at overse.Den efterlader, efter kort skyl og dubning, huden blød og lækker.

Da jeg prøvede balmen i går aftes som ansigtscreme, mærkede jeg tydeligt at den ikke gav fugt nok til min hud. Men når den i dag blev kombineret med plejen fra gelen, var det en helt anden historie. Min hud føles silkeblød og velplejet, som jeg sidder og taster dette.

Da dette var min første test, kan jeg ikke helt færdig anmelde produktet endnu. Men mon ikke jeg kan efter en shave med DE næste gang.

Men af en førstegangs oplevelse er jeg bestemt i det muntre og positive hjørne.

Som I kan se er kniven endnu engang den lækre Tata fra Lars Tougaard.

-Rigtig god dag.

Michael Jeppesen – Stilfuld Barbering

Endnu en billig ebay test. :-)

Endnu en billig ebay test. :-)

Beard balmen fra Rotana koster den lette sum af 14 kr leveret. Så kunne ikke helt lade være. Mine forventninger var tillige med prisen ganske lave, men er blevet gjort til skamme.

Duften er lidt til den parfumerede side, men stadig ganske lækker. Balmen er lidt gelé agtigt og er meget drøj i brug. Da mit skæg normalt er meget krævende overfor de fugtgivende egenskaber i en balm, var jeg også her meget skeptisk overfor det meget billige produkt. Men modsat en del andre og væsentlig dyre balms jeg har prøvet, så giver denne balm virkelig god fugt og holder det længe. Selv efter 14 timer inkl 6 timer i sengen, kan den stadig mærkes på den gode måde.

Den blødgør skægget, den fugter fornuftigt, den fedter ikke og den får skægget til at fremstå sundt og friskt. Samtidig har den et fornuftigt hold, hvilket gør den velegnet til let styling. Alt i alt, til 14 kr. Skal man lede længe efter produkt med lign. Gode egenskaber

Produktet findes på ebay.

Bedfordshire Beard Co. Review

Bedfordshire Beard Co. Review

Bag om producenten.

 Bedfordshire Beard Co blev startet i 2014 af Tom Dowie. Tom begyndte eventyret, da tiden manglede nogle naturlige skægplejeprodukter af høj kvalitet. Han startede med at lave olier og balsam til sig selv og sine venner. BBCo er vokset støt siden, og i dag drives virksomheden af Tom og kæresten Caitlin. Som begge deler samme lidenskab, netop at lave naturlige højkvalitets produkter.

Alle BBCo´s produkter laves stadig den dag i dag i hånen, af dem selv. Alle produkter laves i små batch ad gangen og udelukkende af de bedste og fineste ingredienser.

Emballagen.

I udgangspunktet er emballagen blot en meget simpel aluminiums dåse, med skruelåg. Men dog en af den lidt tykkere slags. Ikke noget prangende, men praktisk. Til gengæld, har man brugt energi på labeldesign og kvalitet. Både side, låg og bund, er flot prydet med en super flot, luksuriøs, stilren og frem for alt vandresistent label. Designet er glossy sort, med flot guldskrift og er virkelig designet med ordene luksus og gentlemens stil for øje. Virkelig et indbydende og lækkert design.

Duften:

En meget ren sandelwood duft, med tryk på wood. Der er ikke tilsat noget ekstra, eller leget med komplimenterende noter. Nej der er her lagt vægt på det simple, enkle og old school duftkoncept og sandelwood duften hos BBCo shaving cream, er derfor meget uspoleret og lige til. Man kan virkelig fornemme trænoterne, sammen med den runde og bløde fylde. Er man til sandelwood, er denne nok en af de mest ukomplicerede sandelwood dufte jeg har prøvet. Virkelig en lækker duft, der bestemt trækker en i luksus stemning. Let, men med god fylde. En der hænger moderat ved efter barbering, men ikke en der vil blande sig hvis man tilførte en cologne som duft efterfølgende.

Performance:

Hvad kan denne creme så. Ja hæng bare på lidt endnu, for det bliver kun bedre her fra. Som så mange andre engelske cremer, så skummer denne virkelig nemt, den kræver ikke meget creme eller vand for at opnå stor fylde og er stort set upåvirket af vandets hårdhed. Med en fibre kost, er resultatet næsten umuligt ikke at få perfekt i første hug, mens den med grævling godt kan kræve lidt øvelse. Mest fordi den nemt optager for meget vand, og modsat mange andre hvor det er en fordel, så er det her som om det standser skumudviklingen. Men kan man dosere vandmængden korrekt, så dannes der af denne creme, et vildt lækkert, voluminøst, nærmest marengs agtigt, tæt og cremet skum.

Skummet er nemt at fordele og føles silkeblødt og åndbart at få på huden. Både ved DE og ragekniv, levere den et rigtig godt glid. Lige ledes er beskyttelsen under barbering også i top. Hudpleje efter barbering er bestemt også til den gode side. Men dog ikke direkte fantastisk.

Med en ingrediensliste af kun de bedste naturlige ingredienser, er denne også velegnet til mænd med sensitiv hud.

Den samlede vurdering:

Bedfordshire Beard Co´s shaving creme, er virkelig et produkt der bør stå på hylden med luksusprodukter. Hele oplevelsen lige fra det visuelle, til dens sublime egenskaber og behagelige duft. Bringer en luksus stemning under barbering, som kun ganske få andre kan levere. Hvad pleje angår, lægger den også højt på listen. Næsten lige så god som top pleje produkter som ex. Jack Black, Phoenix og Van Yulay. Prisen for de 100 ml. på 220 kr., virker umiddelbart af meget. Men for et luksusprodukt, hvor der virkelig er kræset for detaljen. Håndlavet af de bedste og fineste ingredienser. Et produkt hvor luksus oplevelsen er gennemført fra start til slut. Tilmed et produkt, der grundet de små mængder pr gang, vil holde til mange barberinger. Synes jeg godt den kan bære prisen. Der er noget feinsmecker over den, da den kun laves i små mængder, tilmed i hånden og blandt andet derfor bliver lidt en eksklusiv vare.

St. James of London

St. James of London

Historien.

 St. James of London er, endnu en af den nye generation af engelske produkter. Men den skiller sig alligevel en kende ud. For modsat mange andre nye mærker, så er St. James faktisk ikke nyt. Men deres relancering er. St. James branded blev stiftet i de tidlige koldkrigsår, hvor den mandlige forfængelighed oven på 2. verdens krig, atter blomstrede i England. Året var 1953 og fabrikanten bag, var brand fabrikanten Creightons PLC, som i øvrigt også står bag velkendte mærker som G.F. Trumper, Truefitt and Hill, Real Shaving Company og Natural Grooming Company. I 2013 går branded St. James på nye hænder, da den nytænkende Global Salgs- og marketing direktør Todd Fisher overtager branded og de originale opskrifter fra Creightons. Det førte i 2014 til relanceringen af St. James produkter, nu i ny og moderne indpakning og med et mere moderne strejf.

Emballagen..

God kvalitet og morderne guf for øjet, er nøgle ordne her. Shaving cream kommer i to udgaver. En volumiøs glasskål med alulåg og en plastiktube til rejsebrug. Glasskålen giver et rigtig lækkert indtryk og selvom låget ikke er noget særligt. Signalere skålens helhed alligevel kvalitet, helt ned til emballagen. Plastik tuben er bestemt heller ikke tilfældig udvalgt. Der er her tale om en tube i en robust kvalitet, hvor finish er i top. Ingen flossede kanter, eller overskydende plastik og låget virker robust og holdbart.

Aftershave (Postshave gel) 50 og 100 ml.  og cologne 50 ml. kommer i lækre unikke glas dispensere. Som komplimentere resten af sættet flot.

Labeldesignet er klassisk, men stadig moderne. Man har bibeholdt de klassiske 50-60er striber og traditionen med den stilfulde løve, der nu har fået lidt moderne touch i form af farver. Man kombineret det med nogle moderne og skarpe farver. Alt sammen indrammet i sølvkanter, rundede hjørner og old school skrifttype. Virkelig en produktserie der pryder på bordet.

Duftene:

Her er St. James of London helt i særklasse. Der er i sortementet fem duftserier. Alle serier hvor man i St. James moderne ånd, har taget nogle klassiske basisdufte og givet det et strejf af moderne selvsikkerhed og kant. St. James duftene er alle meget velbalanceret og ligger til den milde men fyldige side af dufte. Duftene er meget alsidige og er nogle dufte som de fleste mænd ville kunne lide.

Mandarin & Patchouli.

Mandarin er ganske velkendt som den sødlige ingrediens i produkter med orangeduft. Her har St. James så tilsat mint familie urten patchouli, som giver cremen et sprødt og friskt strejf til den søde mandarin duft. En rigtig lækker kombination, der spreder en lækker stemning under barbering.

Cedarwood & Clarysage.

Grundduften er cedertræ, som er en dyb og fyldig duft. Her har man tilsat noget salvie, som giver en lidt rå kant og samtidig en enorm friskhed. Duften er hen ad mos og skovbund på en lun regnvejrsdag. Eller den friske duft, man møder i drivhuset på en planteskole i det sene efterår. En skøn lidt mørk duft, med masser af sjæl.

Black Pepper & Lime.

En meget simpel og lige til duft. Men måske en sammensætning, man ikke helt forestiller sig, før ma  har prøvet den. Den friske limeduft, som vi kender fra et utal af produkter, bliver her komplimenteret af en krydret peberduft,  den peberduft som man finder i et nyåbnet brev peberkorn. Denne kombination, giver et friskt pust, med en skarp og krydret kant. En meget moderne duft og en duft jeg selv er blevet meget positivt overrasket over. Den er virkelig maskulin og giver en fed stemning under barbering.

Lavender & Geranium.

Lavendel er en velkendt duft, der ofte trækker mod den mere feminine side. Det er dog ikke tilfældet her, da lavendelduften er meget dyb og ligger mere som en grund base end en hovednote. Geranium, eller nok bedre kendt i Danmark under navnet storkenæb. Er en blomst mange af vi haveejere, holder meget af. Den findes nemlig i mange afskygninger, men de har alle, næsten den samme, meget sommeragtige duft. Som de ikke er fedtede med at dele ud af den når solen står højt. Denne duft kombination, er virkelig en sommerduft når det er aller bedst. Den er frisk og blomsteragtig, men samtidig har den en dybde, der giver den et skud af maskulin velvære.

Sandelwood & Bergamot.

Igen en meget klassisk duft i form af sandelwood. Her ligger den sig dog lidt i baggrunden som grund base, men lader ikke tvivl, om dens tilstedeværelse. For at give den lidt søde, bløde og klassiske sandelwood duft noget fylde og karisma. Har man tilsat bergamot, en citrus duft, lidt henad blomstret note. Denne sammensætning giver oplevelsen af en klassisk og frisk duft, der forener dyb old school mandighed, med moderne rytmer og stor stemning.

Cremerne:

Hvis der er noget der kan sætte forventningerne skyhøjt, så er det udtrykket engelsk shavingcream. Hvor man ofte oplever de engelske sæber, kan have nogle udfordringer. Så er deres cremer ofte i topklasse. Her er St. James og London, bestemt heller ikke faldet af vognen. Der er virkelig tale om et kvalitetsprodukt.

Mængden der skal til en barbering, er meget minimal. En lillefingernegl er nok, til at give skum i overflod. Opskumningen er forholdsvis nem og den er ikke mærkbart følsom overfor hårdt og blødt vand. Ej heller lader den sig mærke af om man bruger syntetisk eller naturlig kost. Efter et lille minuts arbejde i min glatte træskål, eller 30 sek. direkte i ansigtet, er der til fuld tilfredshed, dannet et fyldigt, tæt og cremet skum. Skummet er nemt at fordele og lægger sig jævnt og pænt over huden. Skummet holder flot på fugten, og kan sagtens tåle lidt plejetid på huden, inden man barbere sig. Under barbering oplever jeg et virkelig godt glid. Uanset om jeg bruger kniv eller DE, yder denne creme mig et rigtig flot glid og den bedst tænkelige beskyttelse. En creme der for de der køre mere end 3 pas, ville være virkelig velegnet.

Jeg savner dog noget efterpleje. Når jeg har skyllet ansigtet efter barbering, er det som om der ikke er mere creme tilbage på huden og jeg tørrer en kenne ud. Men sat op imod de ellers super gode egenskaber, så er det en lille ting, som deres aftershave hurtigt råder bod på.

Aftershave / Postshave gel.

St. James of London holder den gode stil hele vejen. Man oplever hurtigt, at der også om deres post shave gel er blevet kræset for detaljen. Dispenceren giver en mængde der svare til en kind og det halve af halsen, så man med to pump, har dækket sit aftershave behov. Da det er en gel, oplever jeg også ved St. James of London, at den trækker hurtigt ind og fedter på ingen måde. Den giver hutigt huden en afslappet og plejende fornemmelse og giver huden følelsen af at være velfugtet og blød. St. James of London´s Post shave gel er alkoholfri og lavet på nogle af de bedste indgredienser, så langt de fleste mænd skulle kunne bruge dem. Dog er der tilsat parfume. 

Den samlede vurdering:

St. James of London er en serie der henvender sig til nærmest alle mænd. Der er dufte for en hver smag og alle på et nøje afstemt niveau. Hvor de fleste mænd ville kunne føle sig hjemme i en af duftene. Performance af både creme og gel er uden tvivl i luksusklassen og kun ganske få andre cremer jeg har prøvet, kan måle sig med disse. Priserne synes jeg er billige, set i forhold til hvad man får. Hele oplevelsen, lige fra deres flotte emballage, til duft og performance, kan sagtens trække en pris på ca 150 kr for 150 ml. creme, og egentlig også mere hvis jeg skulle prisætte det. Alt i alt en produktserie jeg er super glad for, og som jeg varmt kan anbefale at prøve.

Meissner Tremonia Natural Bay Rum – Review

Meissner Tremonia Natural Bay Rum – Review

De indledende ord.

 Jeg har længe ønsket mig at prøve de lækre og nærmest skamroste produkter fra Meissner Tremonia. Jeg har læst mange anmeldelser af dem og det skal ikke være nogen hemmelighed, at mine forventninger var høje. Efter lidt test og lidt research. Må jeg dog konstatere at der er en særlig faktor, der gør at denne anmeldelse KUN gælder for Natural Bay Rum serien og ikke de andre. Meissner Tremonia bygger alle deres sæber på en kokosolie base, men ud over det, så er alle deres opskrifter unikke fra duft til duft. Dermed kan denne anmeldese altså kun henvende sig til denne ene serie.   

Bag om Meissner.

Der er tale om et forholdsvis nyt firma. Firmaet tog i år 2014, sin start i Dortmund, hvor de stadig har hovedsæde. Navnet Meissner Tremonia betyder: Meissner (En fra Meisnner ”lige som vi herhjemme siger en Aalborggenser”) Tremonia er efternavnet på grundlæggeren Thomas Tremonia.

Emballagen..

Sæben og cremen kommer i en ret tung sort glaskrukke. Ikke noget unikt syn på nogel måde, den type glasskåle er blevet brugt af mange andre før. Dog er den ganske indbydende. Men deres ettikette er tilgengæld lavet både stilfuld og indbydende. Moderne og enkel. Aftershave lotionen kommer i en lækker glasflaske, som i den grad giver stil over drengen. En god start på førstehåndsindtrykket. Men så kommer aftershavebalmen, der med sin lidt kedelige plasticpumpe, trækker sættet gevaldigt ned. Her kunne man godt have valgt en mere luksuriøs løsning.

 

Bay Rum i særklasse

Jeg har efterhånden prøvet rigtig mange BR produkter, og jeg ynes aldrig rigtigt at duften er mig korrekt afstemt. Her skiller Meisner sig dog kraftigt ud. Da de virkelig har formået at ramme en Bay Rum duft, der lægger sig i særklasse. Rom duften er ikke alkoholisk, men kraftig, dyb, mørk og mandig. Der ud over har man bla. Krydret den med nelliker, som giver den et lækkert sødme touch. Man kunne måske have skruet lidt ned for nellikerne, men det gør ikke noget hvis man kan lide den kraftig krydrede duft. Jeg synes de har præsteret at sammensætte en meget velafbalanceret duft, som bestemt behager min næse. Hvis jeg skulle anbefale en BR duft til nogen i fremtiden, vil jeg uden tvivl henvise dem til denne fryd af en duft.

Skummet:

Der er ikke den helt store forskel på sæben og cremen, men der er jo altid den lille. Meissner er ingen undtagelse på det område.

Lad os starte ved cremen. Den er af den lidt fastere type, som sagtens kan klare at man lader kosten direkte i den. Den er forholdsvis drøj i brug og en skål vil uden tvivl holde meget længe. Den skummer hurtigt op og her viser serien sine første svaghedstegn. For den bliver ikke rigtig cremet. Nej i stedet bliver den mere fluffy og luft gennemhullet. Den føles lidt tør at arbejde med, selvom den indeholder rigeligt med væske. Meissner høre så afgjort til de cremer der tager en del vand, men som ikke som sådan er svær at dosere. Når skummet skal smøres ud, føles den en kende klæbrig, men den lader ig dog nemt fordele. Når det kommer til glid og beskyttelse, synes jeg den halter lidt efter andre gode produkter i samme klasse. Der er helt klart glid til stede, men mere end til stede vil jeg ikke kalde det. Beskyttelsen synes jeg er lidt mangelfuld, med en kraftig høvl som r41, kunne jeg tydelig mærke der manglede noget efterfølgende. Hudpleje efter barbering er okay, man er ikke udtørret eller på anden måde irriteret. Men direkte velplejet, eller ”jeg springer over aftershaven” stadige er den ikke på.

Sæben er i grove træk meget den samme historie. Dog synes jeg skummet er lidt mere tæt med sæben. Samt glid og beskyttelse er markant bedre.

Begge er prøvet med mit eget hårde vandhanevand, kogt vand, koldt vand og demineraliseret vand. Begge produkter skummede markant bedre med demineraliseret vand. Virkelig en kæmoe forskel.

 

Aftershaves:

Lotionen er sindssyg velduftene. Jeg mener virkelig af hele mit hjerte, vanvittig god duft. Den følger som de andre produkter, samme duft, blot med alle duftnoterne uden på tøjet her.  Men meget mere ros om denne har jeg dog svært ved at finde frem. Med dens hele 43% alkohol, er den uhyre kras at få på huden og virker meget udtørrende på min hud. Men duften…. Den er fantastisk.

Men hvad lotionen ikke har, det har deres balm tilgengæld i overflod. Duften er her lidt mere sødlig og afdæmpet end i lotionen. Men hvis man søger balm med plejende egenskaber. Så kan jeg kun sige velkommen indenfor. Den er dejlig drøj i brug, den er nem at smørre ud, trænger forholdsvis hurtigt ind og beroligere huden instant. Den efterlader huden med en meget mild fugted følelse, uden at fedte. Selv morgenen derpå, kan man stadig tydelig føle hvordan den plejer. Virkelig en aftershave der er værd at gå efter.

Samlet set:

Jeg må blankt erkende at Meissner ikke helt har levet op til mine forventninger. Men når det er sagt, så sidder jeg stadig med følelsen af et mærke der virkelig satser på luksus og personligt præg. Der er kræset om produktet i en grad, man som forbruger kan mærke. Alle deres produkter er 100% organiske og man må altså give dem point for at have opfyldt det, samtidig med at de får lavet et så velduftende produkt. Det er de færeste der formår det. Trods denne series små udfordringer, som jeg også kan læse om flere andre steder. Så synes jeg stadig at produktet er godt til prisen. Det er priser i toppen af mellemklassen og tilmed for man det hele i lækker emballage. De er drøje i brug og er man ikke til de direkte cremede skumprodukter, så vil denne let falde i ens smag. Med den omhu man fornemmer fra Meissners side, er jeg bestemt ikke skræmt væk og er på sigt nød til at prøve en af deres andre serier.

Anmeldelse af Golden Beards produktserie

Anmeldelse af Golden Beards produktserie

Bag om Golden Beards

Golden Beards er startet i København, nærmere betegnet på Nørrebro. Virksomheden blev startet i 2015 og blev dermed Danmarks første producent af skægpleje produkter. Alle GB´s produkter er 100% veganske og økologiske og fabrikeret med stor omtanke.

Emballagen og det første indtryk.

Emballagen der variere fra små plastikflasker, til runde alubeholdere med skruelåg. Er i sig selv ikke noget prangene. Men man har formået at få lavet et label design som henvender sig til den store pøbel. Det er ikke retro, ej heller vintage stil. Men stadig et design der udstråler moderne kvalitet, med et strejf af tilbageblik på oldschool labels, med det flotte skæg. Farverne er behagelige klare og pastel, der adder lidt gentlemans ydmyghed til det samlede udtryk.

Dufte i særklasse.

Golden Beards har tre duftgrene. Arctic, Big Sur og Toscana

Arctic:

En kølig duft, hvor de fremtredende duftnoter er pebermynte og appelsin. Dufter man intenst til den, vil man også kunne dufte en mild tone af tea tree eller myrtebusk, meget velvalgt som en underlæggende duftnote. En vindfrisk duft, med kølige noter der uden tvivl leder tankerne på en isfrisk januarmorgen.

 

Big Sur:

Denne duft skulle være opkaldt efter det Californiske område Big Sur. Hvis der her vokser meget citrusfrugt, er det et meget velvalgt navn. Big Sur er klart GB familiens syrligfriske duft, som emmer af citrus og lemon noter til overflod. En virkelig lækker frisk til syrlig duft, med lidt spark i.

 

Toscana:

Den bløde afstemte duft i familien. Hovednoterne er tydeligt enebær med et strejf af ingefær. En duft der ved første indskydelse, mindede mig om kaktus. Duften giver tanker om lune solrige dale, med frisk revet jord og enebærbuske så langt øjet rækker. En træagtig, men stadig frisk duft.

 

Shampoo og Conditioner:

Min første tanke var, at 130 kr for 100ml shampoo/conditioner var en voldsom pris. Men efter første test, gik det hurtigt op for mig, at disse veganske og økologiske produkter er ekstremt koncentreret. Der skal bogstavelig talt kun 1-2 dråber shampoo til at vaske hele skæget, hvilket gør de små flasker enormt langtidsholdbare. Condotioneren vil jeg dog tro bliver tom, før shampooflasken.

Performance:

Shampooen efterlader MIN hårtype meget rug, som hvis jeg havde brugt den billigste discount shampoo fra Bilka. Dette skuffede mig i første omgang lidt. Men da conditioneren giver en rigtig lækker blødhed til skægget efterfølgene. Anser jeg det egentlig ikke som et problem, når blot man bruger begge produkter

Beard Oil:

Da min hud og ligeledes mit skæg, har svært ved at absorbere de mange lettere, tykke olier på markedet, var jeg meget spændt på at prøve denne. Til min store overraskelse, er denne olie slet ikke til den tykke side. Den minder meget om en klassisk arganolie i tykkelse. Hvilket gør den utrolig let at fordele. Den absorberes hurtigt i både skæg og hud, uden at fedte eller få huden til at skinne af olie. Skægget er efterfølgende dejlig blødt. Desværre er det en kortvarig fornøjelse, da GB´s olier i mit skæg og på min hud, udtørre ganske hurtigt. 2-3 timer max. så er det tid for at dryppe ny olie i. Det er i min verden, særlig holdt op mod prisen, simpelthen ikke længe nok og giver heller ikke efter en dag med flere ganges brug, den ønskede og forventede pleje.

 

 

Beard Balm:

Beard balmen er som de andre produkter utrolig drøj i brug. Der skal virkelig ikke bruges meget. Det er nemt at få varmet op i hænderne og let at få masseret ind i både skæg og hud. Eneste minus jeg har at sætte på GB’s Beard Balm, er at den i MIT skæg, tørrer forholdsvis hurtigt ud. Efter 1-3 timer skal der påføres nyt, såfremt mit skæg stadig skal føles blødt og lækkert. Det gør naturligvis at man på daglig basis bruger lidt mere af det. Når det er sagt, så føles balmen utrolig lækker at få i skægget og duften hænger godt ved, på et behageligt niveau. Men den halter ligesom olien, altså lidt på plejedelen, da den udtørre for hurtigt og efterlader skæg og hud i mangel på hydrering.

 

Skægbørsten:

Den lille rejsebørste er en nem størrelse, der ligger godt i hånden. Den er flot veludført i pæretræ og naturlige ornehår. Den er forholdsvis stiv i børsterne, men kan mærke at den lige så stille begynder at blive blødere. Den er hurtig og effektiv, samt fylder ikke meget i tasken. Dertil er den på dens olierede ydre prydet med Golden Beards logo, som får den til at fremstå dejlig maskulin og stilfuld.

 

Den overordnede vurdering:

Golden Beards er virkelig garant for produkter af høj kvalitet. Der er kræset om detaljerne, lige fra labels til indgredienser. Duftene er nøje udvalgt og er i en liga hvor de fleste ville kunne finde en de synes om. Overordnet synes jeg at produkterne er lidt for dyre i forhold til kavliteten, samt de lever ikke helt op til den høje standard de syner af ud ad til. Af alle skægolier jeg har prøvet hidtil, ligger Golden Beards sig i den lave middelklasse. Mens balmen, trods sine gode egenskaber, halter lidt længere bagefter. Da jeg skal bruge den endnu flere gange dagligt, for at holde skægget velplejet. Alt i alt, er Golden Beards serien lidt en skuffelse, og som “ambassadør for dansk kvalitet” ikke noget at råbe hurra for. Der findes mange andre på markedet, hvor pengene efter min mening er givet langt bedre ud.

Anmeldelse af Crabtree & Evelyn – Indian Sandelwood

Anmeldelse af Crabtree & Evelyn – Indian Sandelwood

Efter at have hørt om det engelske mærke adskillige gange. Gik turen langt om længe fra Vendsyssel med kursen mod København. Den lille butik i Silkegade syner ikke af meget når man kommer kørende. Men hvor bliver man overrasket når man træder indenfor. En så lille, men stadig så sortements fyldt butik, ser man ikke tit. Dertil mærker man hurtigt den meget rolige og behagelige stemning der florere i lokalet.

Jeg fandt hurtigt det lille hjørne med barber produkter, og kort efter stod jeg med deres Indyan Sandelwood i hånden. Som jeg ikke var et millisekund i tvivl om, skulle med mig hjem.

Firmaet: Crabtree & Evelyn er et veletableret firma, med mere end 500 forhandlere verden over. Heriblandt den skønne Victorias i Silkegade. Firmaet blev i 1972 grundlagt i England af Cyrus Harvey. Produkterne er inspireret af den engelske visionær John Evelyn.

Duften: Jeg indrømmer det blankt, jeg kan ikke stå for gode sandelwood produkter. Denne var ingen undtagelse. Trods man ikke helt kan sammenligne denne, med flertallet af sandelwood dufte. Så var jeg helt solgt. En fantastisk afrundet duft, der tydeligt afsløre sandelwood som hovedduften, dertil er der noter af bergamot og til at runde duften af et lille strejf af lavendel. En konge sammensæting. Forestil jer den klassiske LUX håndsæbeduft kombineret med luksus sandelwood i en skøn velbalanceret symfoni. Det aller bedste er, at den næsten ikke ændre sig når man bruger den.

Performans: Her lægger den absolut i topklasse. Den skummer imponerende nemt op, og uanset om man bruger naturlig eller syntetisk kost, opnås nemt det ønskede skum. Den kan præstere både tyk cremet, let cremet og luftig skum. Dernæst er det en skum, der holder fugt længe og absolut ikke tørrer ud. Den skaber, selv uden nogen former for preshave, et imponerende glid som kun de allerbedste sæber kan prale af. Sidst men ikke mindst, efterlader den huden, hydreret, blød og velplejet. En af dem hvor aftershave ikke er en nødvendighed lige med det samme.

Virkelig et produkt i den absolut højeste ende af luksus stigen. Prisen er ganske vidst heller ikke just blandt de billige produkter. Men sæben er uden tvivl, hver en ører værd. I serien fås tre dufte Morrocan Myrra, Indian Sandelwood og West Indian Lime, alle tre dufte fås som Barbersæbe, barbercreme og aftershave balm. Jeg har dog alle de andre til gode at prøve endnu. Men de skal klart prøves, når økonomien tillader det.

Alle herlighederne kan købes i den charmerende og hyggelige butik beliggende i Silkegade 21, 1113 København K. Eller på deres webshop http://victorias-netshop.dk/index.php

Dapper Dan Shaving Cream og Aftershave Balm

Dapper Dan Shaving Cream og Aftershave Balm

shavebalmcutout_small_large shavecreamcutout_small_large

Bag om Dapper Dan.

Der er ikke meget at researche i, da firmaet Dapper Dan, først i 2011, efter 10 års udvikling, slog dørene op for deres produktion i Sheffield England. For folkene bag Dapper Dan, startede ideen med en frustration over, at der ikke var et ordentligt stylingprodukt til den moderne gentleman. Deres første produkter var deres Pomade serie og snart efter fulgte deres andre produktserier.

Emballagen og det første indtryk.

Lad mig være hudløs ærlig, barberprodukter på tube, er normalt noget af det mindst mandige man finder. ”Men det er jo ikke kun det ydre der tæller”  Nej det kan der måske være noget om, MEN når det kommer til den fuldendte oplevelse, så gør det ydre, altså vores førstehåndsindtryk, en forskel. De fleste barbercremer på tube er yderst kedelige, de er enkle, simple og ser meget sterile ud. Allerede her daler min entusiasme for cremer normalvis, i et hastigt tempo fra den oprejste pande mod det iskolde hårde gulv.

”Dapper Dan –

  en ener i sin klasse”

Men lige netop her, ved førstehåndsindtrykket, bliver man ganske enkelt blæst tilbage. For på dette område er Dapper Dan en ener i sin klasse. Der er intet kedeligt, eller enkelt over deres creme og aftershave, det til trods for at de leveres på almindelig plastictube. Men de har formået at dekorere tuben, så den er en hver mand uimodståelig. Den skriger old school, clasy, 30erne, Gentleman, kvalitet godt krydret med et lettere racked style look. Den slags dekorationer man kun, alt for sjældent møder. Måske godt det samme, for det koster penge hver gang. Virkelig et lækkert og indbydende design.

Duften af disse er bestemt heller ikke at kimse af.

Shaving Cream: Ved første duft, inden opskumning, fløj mine tanker straks på en fantasirejse. En rejse til Brooklyn, en rejse ned ad en gade, hvor sorte biler med store skærme, lave vinduer og kasserollelygter fylder øjesynet, i et ellers slumfyldt kvarter. En mand i nålestribet jakkesæt og gangsterhat i bedste Al Capone stil, slår med knyttet næve en forslået dør op. Han træder med bestemte fodtrin, ind i en salon af tvivlsom størrelse. En af disse små tætte Cut throught saloner man kun ser i de gamle film, du ved dem med et bag lokale. Han slår sig ned i en stol og den ældre barber går i gang med hans kunstværk. For der er kun en mand, en gangster i 30’erne betroet sin hals med en kniv, det var hans barber. Dapper Dan Shaving Cream er bogstavelig talt 30’erne på tube. Det første der møder ens duftesans er sandelwood, der på mest maskuline vis, sætter en i stemning. Hurtigt efter kommer en klassisk retro håndsæbeduft med en let krydret afslutning. En sand fornøjelse.

Aftershavebalm: En mindre bombe af mentol og eukalyptus er det første der rammer en ved på førelse. Det aftager dog hurtigt, og ender efter korttid fuldstændig duftfri. Hvilket giver duften fra barbercreamen frit spil, selv efter barbering.

Skummet:

Også her viser Dapper Dan, at de trods få år på markedet, i høj grad blander sig med sværvægterne. Shaving Cream’en er utrolig drøj, og kan ved minimale mængder nemt levere en skum, der kan få de store mærker til at være misundelige. Den kan bruges med og uden kost, dog anbefaler DD, at man for at opnå optimalt skum, bruger en kost.

Med lidt vand og ganske lidt kostearbejde, dannes der hurtigt et lækkert og cremet skum. En skum der tilmed, let reguleres i luftighed og tykkelse. En der er let at fordele og som lægger sig fløjlsblødt på huden.

Da creamen indeholder både Aloe vera og Allantoin, er den ren wellness for huden. Hvilket man efter endt barbering absolut ikke, er et sekund i tvivl om. Aftershave er som sådan ikke en nødvendighed, selv efter 1 time, føles huden stadig blød og lækker.

Aftershaven er som creamen, utrolig drøj. Den er nem at smører ud og trækker hurtigt ind i huden, uden at fedte. En sand gentlemans feeling.

 

Dapper Dan Shaving Cream – Den korte anmeldelse med karakterer.

Anmeldelse af Michael Th. Jeppesen.

Duft 10. En særdeles enestående livsoplevelse. En duft der får mig til at tænke stilfulde stribede jakkesæt, skumle gader og store amerikaner biler, alt sammen krydret med 30’ernes Brooklyn stemning og ægte stilfuld mandighed.

Skumning 10. Er ultra nem at skumme op. Selv uden kost er den ualmindelig nem at arbejde med. Den er yderst drøj og kan performe til UG, med blot en mængde svarende til en lillefingernegl.

Skummet 9. Skummet er let, cremet og fyldigt. Det kan nemt justeres i konsistens og størrelse. Samt er yderst nemt at fordele.

Fugtighed 8. En creme der holder en god fugtighed. Tørrer absolut ikke ud. Men står man med den længe, vil man opleve at den cremer sig mere og mere.

Hudfølelse 9. Et absolut topprodukt indenfor hudfølelse. Cremen giver kniven et perfekt glid og beskytter huden bedre end de fleste. Efter endt barbering er huden fløjlsblød, velhydreret og absolut ikke hungrende efter aftershave.

Samlet karakter 9,4. Et totalt luksusprodukt, der tilmed er til at betale. Duften er out standing og performans er bedre end gennemsnittet. Denne er som Jack Black en af de meget få cremer, der har fået lov at forblive i min skuffe. En klar anbefaling herfra.

http://hartoketrading.dk/dapper-dan/ samt www.grooming4men.dk 165 kr.