Første test af Yaqi Tuxedo

Første test af Yaqi Tuxedo

Den blev som 30mm. solgt som et monster. Det er den uden tvivl og det er helt vanvittigt så meget skum den grundet sin størrelse, kan levere på kort tid. Den har en ganske fornuftig vægt og selvom den er stor, føles den alligevel meget naturlig at have liggende i hånden. Yaqi er bestemt ikke uden evner når det kommer til akryl håndtag, dette fremstår flot symetrisk og fuldstændig fejlfrit. Farvernes linjer står flotte og skarpe. Der er virkelig ikke noget at pege fingre af.

Nu til det vigtigste nemlig knuden. Der til min store overraskelse minder forbavsende meget om en Plisson Synthétique, samt i sagens natur også en del om Plissoften. Jeg vil give en anden nylig tester, Jeppe Hagelsø Schultz, fuldkommen ret. Den har en anelse mere backbone end plissoften, men den er altså mere blød og splayvenlig end en Mühle/Edwin Jagger Fibre. Præcis samme beskrivelse jeg ville give en Plisson Synthétique. Dog synes jeg umiddelbart at huske Plisson Synthétique, som værende længere mod Mühle/Edwin Fibre end denne, når vi snakker backbone. Fibrene er lækre bløde og som ved andre kvalitets fibre koste ret tynde og bøjelige. Den føles ikke helt lige så blød som Plissoft i tør tilstand, men det er bestemt i den retning. Fibrene er let rug, når man mærker op ad strående, hvilket som ved Plisson Synthétique og Mühle/Edwin Fibre, er med til at gøre skumningen nemmere. Splay er qua den ret gode backbone, ikke dens stærke side, men det kan sagtens lade sig gøre at lave en ok opskumning i ansigtet (Hvis ellers ens kind er stor nok 😉 ) Kosten holder en enorm mængde vand, hvis man ikke klemmer den en smule, og som en meget positiv ting, så er den tilpas kompakt i knuden, til at den ikke slipper alt vandet på en gang. Men man faktisk kan dosere det lige så stille. Noget jeg faktisk kun har oplevet ved en syntetisk kost før, det var Plisson Synthétique der var tilfældet der. Lige så er den, også til min store overraskelse, rigtig god til at udskille sæben eller cremen, så der kan produceres noget skum. Den æder det absolut ikke. 

De lækre bløde fibre, giver også en nærmest masserende behagelig opsmørings process, næsten lige så behageligt som en god grævling.

Knuden er endvidere utrolig godt limet, da den indtil videre ikke har tabt et eneste hår. Tørretiden er ca. 45 min. hvilket for så stor en kost er ganske flot.

Alt i alt, må jeg sige det virkelig er et value for money køb. Skal du have en tilsvarende syntetisk kost der kan levere samme eller bedre Backbone, splay og performance som Yaqi´s fibre, så er der kun Plisson Synthétique at kigge på, hvor prisen jo må siges at være en lidt anden historie end de 100 kr inkl. levering for denne. Så hvis du er på jagt efter en god syntetisk kost, uden at skulle spare en formue op. Så tag og se lidt på Yaqi´s enorme udvalg af flotte håndtag med div. forskellige knuder i alle størrelser.

Dagens shave bestod ud over den lækre Yaqi 30mm fibre barbers pole, af Proraso rød Preshave, St. James of London shave cream Mandarin and Patchuli og aftershave Sandelwood and Bergamot. Skøg olien var den lækre Cannabis Lime fra Beard Brother og kniven var luksus shavere SIGI Gold Solingen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.