Forfatter: Michael Jeppesen

Western shave

Western shave

En af de shaves der gør drenge til mænd.

En af dem hvor man virkelig kan få lov at føle sig som Mand. Duften af gun powder fra Holy black’s sæbe, der hurtigt fylder rummet, mens den costume made grævling nænsomt skummer den op, i den bløde håndlavede træskål der perfekt passer i temaet. Kniven er velvalgt til denne shave. En tung dreng fra R. Holder med square tip, en af dem jeg ville vælge på farten hvis jeg var rigtig. Cowboy 🙂 Valdemar lige for at sikre man er i live og har shavet tæt nok… (udtalt med dyb rusten stemme og dybe vejrtrækninger) well…. det havde jeg….🌵🏜 aftershave, igen den dybe duft af gun🔫powder og som sidste torn på præriekaktusen, Dapper Dan beard oil, der i sin tønne passer perfekt til temaet 🙂

 

SOTD – a very Dapper day :-)

SOTD – a very Dapper day :-)

Der skulle lidt forkælelse til, på en grå regnvejrsdag og ikke mindst i anledning af at min kære mor og den bedste farmor mine børn kunne ønske sig, idag fylder år 🙂

Det blev engelske Dapper Dan over hele linjen også lige den skønne svenske Eskiltuna kniv, smukt prydet af de flotte heartring scales 🙂

Rigtig god dag derude 🙂

Dapper Dan shavecream og aftershave i nye klæder

Dapper Dan shavecream og aftershave i nye klæder

Den lækre shaveserie fra engelske Dapper Dan er kommet ud af tuberne og over i det mere strømlinede design som resten af deres lækre produkter. Nemlig de flot og retro udsmykkede dåser.

Som en bonus har de i shavecreamen hævet indholdet fra 125ml til 150ml og i aftershaven fra 75ml til 85ml. Vel og mærket uden at hæve prisen 🙂

Det kan man jo kun kalde ren win win 🙂

 

De lækre produkter fra Dapper Dan forhandles stadig i Danmark hos www.grooming4men.dk

Første test af Yaqi Tuxedo

Første test af Yaqi Tuxedo

Den blev som 30mm. solgt som et monster. Det er den uden tvivl og det er helt vanvittigt så meget skum den grundet sin størrelse, kan levere på kort tid. Den har en ganske fornuftig vægt og selvom den er stor, føles den alligevel meget naturlig at have liggende i hånden. Yaqi er bestemt ikke uden evner når det kommer til akryl håndtag, dette fremstår flot symetrisk og fuldstændig fejlfrit. Farvernes linjer står flotte og skarpe. Der er virkelig ikke noget at pege fingre af.

Nu til det vigtigste nemlig knuden. Der til min store overraskelse minder forbavsende meget om en Plisson Synthétique, samt i sagens natur også en del om Plissoften. Jeg vil give en anden nylig tester, Jeppe Hagelsø Schultz, fuldkommen ret. Den har en anelse mere backbone end plissoften, men den er altså mere blød og splayvenlig end en Mühle/Edwin Jagger Fibre. Præcis samme beskrivelse jeg ville give en Plisson Synthétique. Dog synes jeg umiddelbart at huske Plisson Synthétique, som værende længere mod Mühle/Edwin Fibre end denne, når vi snakker backbone. Fibrene er lækre bløde og som ved andre kvalitets fibre koste ret tynde og bøjelige. Den føles ikke helt lige så blød som Plissoft i tør tilstand, men det er bestemt i den retning. Fibrene er let rug, når man mærker op ad strående, hvilket som ved Plisson Synthétique og Mühle/Edwin Fibre, er med til at gøre skumningen nemmere. Splay er qua den ret gode backbone, ikke dens stærke side, men det kan sagtens lade sig gøre at lave en ok opskumning i ansigtet (Hvis ellers ens kind er stor nok 😉 ) Kosten holder en enorm mængde vand, hvis man ikke klemmer den en smule, og som en meget positiv ting, så er den tilpas kompakt i knuden, til at den ikke slipper alt vandet på en gang. Men man faktisk kan dosere det lige så stille. Noget jeg faktisk kun har oplevet ved en syntetisk kost før, det var Plisson Synthétique der var tilfældet der. Lige så er den, også til min store overraskelse, rigtig god til at udskille sæben eller cremen, så der kan produceres noget skum. Den æder det absolut ikke. 

De lækre bløde fibre, giver også en nærmest masserende behagelig opsmørings process, næsten lige så behageligt som en god grævling.

Knuden er endvidere utrolig godt limet, da den indtil videre ikke har tabt et eneste hår. Tørretiden er ca. 45 min. hvilket for så stor en kost er ganske flot.

Alt i alt, må jeg sige det virkelig er et value for money køb. Skal du have en tilsvarende syntetisk kost der kan levere samme eller bedre Backbone, splay og performance som Yaqi´s fibre, så er der kun Plisson Synthétique at kigge på, hvor prisen jo må siges at være en lidt anden historie end de 100 kr inkl. levering for denne. Så hvis du er på jagt efter en god syntetisk kost, uden at skulle spare en formue op. Så tag og se lidt på Yaqi´s enorme udvalg af flotte håndtag med div. forskellige knuder i alle størrelser.

Dagens shave bestod ud over den lækre Yaqi 30mm fibre barbers pole, af Proraso rød Preshave, St. James of London shave cream Mandarin and Patchuli og aftershave Sandelwood and Bergamot. Skøg olien var den lækre Cannabis Lime fra Beard Brother og kniven var luksus shavere SIGI Gold Solingen.

Review af Dapper Dan Premium Beard Oil

Review af Dapper Dan Premium Beard Oil

Bag om Dapper Dan.

Jeg har været omkring Dapper Dan i tidligere artikler. Men historien får I lige igen. Der er ikke meget at researche i, da firmaet Dapper Dan, først i 2011, efter 10 års udvikling, slog dørene op for deres produktion i Sheffield England. For folkene bag Dapper Dan, startede ideen med en frustration over, at der ikke var et ordentligt stylingprodukt til den moderne gentleman. Deres første produkter var deres Pomade serie og snart efter fulgte deres andre produktserier.

Emballagen.

Premium beard oil bliver leveret i en af de absolut lækreste flasker, der er at fnde på markedet. Folkene bag Dapper Dan har her taget udgangspunkt i det skotske guld, nemlig whiskey og brugt en klassisk whiskey tønne som inspiration til den flotte flaske. Som foruden at være ren øjeguf, også er lavet i tykt og robust glas. (Her taler jeg af erfaring, da jeg fik den skubbet ud over bordkanten og ned på et klinkegulv. Der skete intet) Flasken er foruden sin maskuline form, forsynet med en yderst velkomponeret label. For at fuldende whiskey tønne looked, er olien meget gylden i farven. Hvilket virkelig sætter prikken over iét og fuldender helhedsindtrykket.

 

 

Duften af disse er bestemt heller ikke at kimse af.

Dapper Dan er om nogle, velkendt for deres gennemførte duftsammensætninger. Deres dufte i såvel shavecream som pomade og også denne olie. Er retro på den fede måde. Det er klassiske duftnoter der er sammensat helt unikt, som giver en moderne smagsprøve på hvordan en frisør- eller barbersalon duftede i 1920érne. Premium olien er særdeles velduftene, maskulin og let sødlig, med noter af vanilje og tonkabønner, krydret med et strejf af orange. Virkelig en behagelig duft. Som hænger ved i mange timer, på et velbalanceret og behageligt niveau.

 

Hvordan er den i brug.

Den gyldne olie er mellemtynd og dermed nem at fordele i skægget. Der skal ikke mange dråber til et mindre skæg og olien trænger hurtigt ind i hårene. Når olien er masseret ind, blødgøre det effektivt skægget, hjælper til at hole styr på hårene, samt giver et velplejet ydre. Olien er også yderst plejende for huden under skægget, hvor den er en smule længere om at trænge ind. Som en olie i den gode ende af kvalitets skalaen, så holder olien fugt og blødhed længe. En olie man med lethed kan massere i om morgenen og stadig om aftenen mærke glæde af.

 

De sidste ord.

Dapper Dan Premium Beard Oil er i sandhed et luksus produkt der blander sig, med nogle af de allebedste skægprodukter på markedet. Prisen ligger af selvsamme årsag også lidt til den høje side. Men modsat mange andre, hvor man for samme pris for 30 ml. Så levere Dapper Dan i den forholdsvis store ”whiskeytønne” hele 50ml. Så snydt bliver man bestemt ikke. Olien er lækker og effektiv på alle områder og eneste lille negative ting jeg kan nævne. Er at man ikke har sat en pipette eller en drypplade i flasken. Men der blot er et stort åbent hul på 6-7mm. Det gør det lidt besværligt at dosere. Men man kan hurtigt løse problemet, ved at bruge 5 kr på en pippette, hos det lokale apotek.

Samlet set er denne olie et virkelig lækkert produkt. Som lille sidebemærkning, så fungere den også ganske fortrinligt som preshave, hvor den skaber et ganske fornuftigt glid.

 

Kan købes hos http://grooming4men.hair4all.dk/produkter/170-skaegpleje/3825-dapper-dan-premium-skaegolie-50ml/  til 245 kr.

SOTD med Finsk Kaffe og Svensk karamelpastil

SOTD med Finsk Kaffe og Svensk karamelpastil

Intet er så godt som en shave med en nyslebet kniv. Jeg var faktisk tæt på at stoppe efter et pas, da jeg var uhyggelig tæt allerede der. Men den lækre kombinerede kaffe og chokolade duft, kunne jeg nu ikke slippe allerede der. Sæben som I nok skal høre nærmere om, er den lækre UULA fra Finske Razor Master. Virkelig en lækker sæbe. Som sublement brugte jeg i dag Nõberu Preshave og Aftershave Sandelwood. Som dufter lidt hen ad, de der flormelis belagte karamel pastiller i alu dåse taveners cara mint, man kunne købe da jeg var barn (De kunne også fås i en frugt udgave) Hvor om alt to ganske lækre produkter. Som jeg ser frem til at få prøvet mere af. Skægget blev også plejet af en tester idag, nemlig Woodsman Beard Company’s Cedar & Lime. Som virkelig er en lækker duft.

Hardware var denne gang den tunge robuste Str8 fra tyske R. Holder og den altid lækre finest silvertip fra By Wandahl.

-God dag alle sammen.

Skin’n’beard care day

Skin’n’beard care day

#COTD
Care of the day 🙂 idag holder jeg shavefri dag. Men derfor skal huden og skægget alligevel have det godt 🙂 så det blev den store tur 😀

Så er jeg klar til det store vild med dans – knæk cancer show i aften 🙂

God weekend alle sammen 🙂 og husk at følge lodtrækningerne i morgen 🙂

 

Proraso überlather Morning Shave

Proraso überlather Morning Shave

Med posten i går kom en ny sending Proraso. Så idag skulle den en sjælden gang stå på en total proraso shave 🙂

Proraso er har jeg nævnt før, som noget jeg ikke forbinder med direkte luksus. Der findes meget andet der efter min mening er bedre. Men proraso er for mig tilgengæld lig med den sikre og stabile shave, som altid går 100% efter planen. Proraso gør altid hvad den skal og efterlader mig med en silkeblød og velplejet hud. Lige ledes er proraso også, for mig en tur down memorylane, da netop proraso var blandt de aller første sæber jeg købte og stadig den dag idag har en plads i skuffen. Idag blev det en überlather af den røde creme og sæbe. En kombination der bare eksplodere i lækkert skum 🙂

Hardware var idag zy kniv og kost. zy knivene er som GD en mere eller mindre halvfærdig kniv når man modtager den. Zy er dog for det meste bedre i finish end GD. denne var heller ikke så slem endda. Hælen måtte fjernes da den gav et underligt svej og diagonalen havde en millimeter højdeforskel på den ene side som måtte slibes ind og endte med at jeg måtte fjerne lidt af spidsen for at komme det i mål. Dog ikke nogen stor opgave på en vådsliber og man kan sige hvad man vil om ZY og GD men de holder altså rigtig godt skarpe når først de er gjort færdige 🙂  kosten har jeg vidst nævnt nok om. Den bliver stadig kun bedre 🙂  super køb til 39 kr 🙂

God dag derude 🙂

Late Night Marlborough Shave

Late Night Marlborough Shave

Sen aften, men derfor skal dagens barbering ikke udeblive 🙂

Proraso rød preshave, som efter min mening er blandt de bedste preshave cremer. Bla. Grundet det enormt fugt givende og beskyttende indhold af sheabutter.

Sæben er en af sværvægterne, nemlig DR. Harris her i form af deres lækre Marlborough udgave, som dufter fantastisk 🙂  også selvom man som jeg er totalt ikkeryger. En sæbe der stadig holder sig i Toppen af mine favoritter. Virkelig lækker.

Aftershave er den ultra lækre St. James of London, som virkelig plejer, fugter og beroliger effektivt.

Hardware er i aften en fibrekost fra Mühle med African blackwood håndtag. Kniven er en legendarisk R. Holder. En tung og super lækker sag der kan blive uhyggelig skarp.

God aften 🙂

En hurtig aftenshave

En hurtig aftenshave

Efter lang pause fra Voskhod, var det nu endelig blevet tid igen. Den lækre R41 twist og et friskt Voskhod blad, er altså et godt makkerpar 🙂

Sigr blev valget denne aften, først og fremmest grundet det var hurtigt. Men performancedelen må man altså ikke glemme at nævne, det er virkelig et lækkert sæt 🙂

Som skægpleje, er det en af mine nye i stalden. Nemlig Indonesiske Chief beard fuel. Som efter et par test virker til at være en lækker olie 🙂

-God aften

Michael Jeppesen – Stilfuld barbering