En luksus shave behøver ikke koste kassen.

En luksus shave behøver ikke koste kassen.

Man kan hurtigt blive skræmt af de høje priser der hurtigt viser sig i denne hobby. Når man skimmer de mange salgssider gennem, møder man ofte 3 cifrede priser, nærmest uanset hvad man er på jagt efter. Sæber til 200 kr, knive til mere end 1000 kr, koste i samme prisleje osv.

Her er et bud på hvordan du billigt kan komme igang med kniv barbering eller bare wetshaving i det hele taget.

Hele sættet her, har kostet mig 165 kr. (Længe leve ebay)

Sæben fra Blue´s er en af de absolut bedste value for money sæber jeg har prøvet. Den skummer utrolig nemt op, giver sublimt glid og beskyttelse, samt plejer huden efterfølgende. med andre ord, alt det man gerne vil have i en sæbe, blot til spot pris. Sæben kan fanges på ebay for ned til 35 kr inkl. levering. Alternativt til Blues, er der sæberne fra proraso, der på danske sider fås til 39 kr.

Kosten fra ZY er en rigtig grævling, trods den lave pris. Den er flot lavet og det blanke er faktisk stål, mens enden er emitteret træ. Den har en god tyngde og ligger godt i hånden. Knuden er afskårne grævlingehår, mit gæt er 2. sorterings pure badger. En tæt 22mm. knude, med ganske fornuftigt splay og god backbone. Kosten er ikke verdens bedste til at holde vand (Det er blevet MEGET bedre efter mange ganges brug) og den faktor gør også at den har lidt svært ved at slippe sæben eller cremen. Med andre ord, den kræver lidt teknik. Men igen den koster ikke mange penge, så man skal ikke sammenligne den med dyre kvalitets koste. Men man for uden tvivl rigtig meget kost for sine penge. Kosten kan købes på ebay for den nette sum af 42 kr. leveret. Alternativt kan man se lidt efter Yaqi fiberkoste, som på Aliexpress fåes fra 35 kr.

Aftershaven fra Aqua Velva er ren mandighed på flaske. En duft som agenten spillet af Tommy Lee Jones i cult filmen Men In Black, bruger som sit varemærke. Aftershaven er alkoholbaseret, men har tilpas med plejende egenskaber, til at den ikke udtørre huden og efterlader den behagelig fugtet. Duften er medium til kraftig og bliver hængende et godt stykke tid. Den kan bla. købes hos Normal for hele 39,95 kr. Alternativt findes der mange billige balms hos matas, Normal, Rema1000 mf. som gør det ok, uden at være prangende.

Kniven og her kan det godt blive lidt besværligt. Kniven fra ZY koster den nette sum af 47 kr leveret. MEN når du køber en ZY eller en Gold Dollar kniv ect. Så er det vigtigt at du “know a guy” der kan slibe den først. For ZY kniven er ikke shaveready ved ankomst. Kniven på billedet her er modificeret en smule, for at komme de fejl til livs den er leveret med. Det kræver en erfaren hånd. Kender du ikke en der kan dette, så søg efter en i gruppen Stilfuld Barbering på facebook, der er nogle stykker der kan. Hvor om alt, er det en fremragende kniv til meget små penge, når først den er gjort i stand. Kniven, kosten og en læderstrop, kan med jævne mellemrum erhverves som sæt for ca 100 kr leveret.

Er man mere til DE skraber, så kan man med fordel se lidt efter Futur Clonen, som er praktisk taget identisk med Merkur Futurén, men laaaangt billigere. Den kan erhverves fra ca. 50 kr inkl. fragt, på ebay. Den er lidt stor og klodset. Men den er justerbar, hvilket er en kæmpe fordel som begynder og den gør faktisk arbejdet ganske glimrende.

Håndklædet på øverste billede, kan lige ledes erhverves, men er dog ikke så billigt som de andre ting. De bliver med jævne mellemrum lavet som fællesbestilling i facebook gruppen for ca 65 kr plus porto. Men kan for en mindre merpris leveres uden for fællesbestilling.

Dette er et godt eksempel på, at det ikke behøver at være dyrt at komme i gang. Men bliver man først fanget, er det altså svært, ikke at falde i de lidt dyre produkter med tiden.

                                                                           /af Michael Jeppesen