Cella Cream Soap

Cella Cream Soap

Vurdering - 8/10

Næsten det samme.

  Ja det er lidt overskriften her, efter man måske først har læst review af Cella Shave Creme

  Der er vitterlig ikke den store forskel på disse to, ja lige bortset fra at sæben er mere hvid og “fast” (sæben er modelerbar) i konsistensen, hvor cremen er blød og har en lidt messinggylden farve. Derfor er det følgende også meget copy paste af cremen.

 

Emballagen.

 Den fås i den klassiske lille runde plastbeholder. Men sæben har jeg faktisk kun selv prøvet i den store 1kg blok. Som egentlig er tiltænkt barbershops. En flot og simpel klassisk Cella prydet papæske. Meget mere er der vidst ikke at tilføje om den sag.

Perfomance:

  Jeg vil for en gang skyld, lade duften komme i anden række og i stedet fortælle lidt om dens evner først. Cella er i mine øjne, lidt overset. Den er røget i kategori med cheap´n cheesy produkterne, nok mest grundet prisen og duften. Men her synes jeg faktisk slet ikke den høre hjemme. For Cella kan SÅ meget mere end mange andre cremer og sæber i samme prisleje. Hvorfor, ja det skal jeg fortælle jer. Cella er nemlig lavet på en mandelolie og talg (tallow) baseret base. Talg baser høre ofte langt dyrere produkter til og er noget vi ofte ser i amerikanske artisan sæber. Hvor det nærmest er blevet synonym med god beskyttelse og efterpleje. Har man prøvet en mandelolie som preshave eller som reel shaveoil, så ved man også at mandelolie er i en liga for sig, når der tales plejende olier. Mandelolie giver nemlig enormt god hudpleje og er også blandt de bedste olier, når der tales om glid under barbering. Med en base som denne, er det ikke så underligt, at Cella sæben giver en virkelig lækker, tæt og cremet skum, som tilmed er nem at opnå, dog skal der arbejdes en smule mere med sæben end med cremen. Der er rigtig godt glid, beskyttelsen er tæt ved i top og efterplejen er i en liga, hvor man normalt skal langt højere op i pris for at finde. Sæben klare sig i min optik, absolut bedst med en grise eller grævlinge kost, da man her for mere ud af mængden og dermed kan nedjustere mængden af den bløde sæbe lidt. Da sæben også kræver en anelse mere arbejde end cremen, kommer også her, naturkostenes egenskaber sagen til gode.

Duften:

  En hver creme eller sæbe har jo et  MEN, og det har Cella også. Cella er nemlig rigtig velduftende, MEN Kun hvis man kan lide duften af et Anton Bergs Marcipanbrød. For det at bruge mandelolie som base i en sæbe eller creme, gør det nærmest umuligt at skjule duften af mandel. Cella har en lidt citrusfrugt agtig undernote der lige tager toppen af sødligheden. Men SÅ tager mandelduften også over. I min næse dufter den ganske enkelt fantastisk, men jeg er også vild med marcipan. Jeg ved også at i modsætning til bla. jeg selv. Så er den kraftige duft af marcipan en direkte dealbreaker for nogle andre. Duften aftager i cremen meget når den skummes op og bliver næsten helt væk. I sæben er den mere vedholdende, men er stadig at betegne som ganske mild. Selvom man ikke er i tvivl om at der må ligge et marcipanbrød gemt på badeværelset bagefter. 

Den samlede vurdering:

 Cella er en rigtig underdog, en rusten Fiat Uno med en blank v6ér skjult under hjelmen. En virkelig lækker sæbe, som set rent ud fra performance, burde ligge på et langt højere prisniveau. Men duften deler vandene, og Cella er alene ud fra det, blevet en fravalgt produktserie hos mange. Det er rigtig ærgerligt, da man for mellem 60 og 100 kr. får en creme der virkelig performer, som var det en luksus creme til 199 kr. Mange overser det faktum at det er en Mandelolie og Talg baseret base og det er altså noget der ikke kan modargumenteres, som værende en virkelig top performer base.  

                                                                           /af Michael Jeppesen