Badeanstalten Shaving Soap

Badeanstalten Shaving Soap

Vurdering - 7/10

Indledning.

  Jeg har altid ønsket, at finde den lille danske virksomhed, der med stor passion levere en kvalitets barbersæbe som faktisk kan stå mål med det store udlands mange fabrikanter. Jeg har prøvet et par stykker efterhånden, som desværre mest af alt, har været en skuffelse. Så da jeg startede første test, af denne shaving soap fra Vendsysselske Badeanstalten, var det med lidt skepsis i baghovedet. Noget blev gjort til skamme, mens andet ikke helt var på det niveau jeg havde forventet.  Læs videre og se hvad jeg er kommet frem til.

Emballagen.

 De lægger godt fra land. Krukken der ganske vidst er forholdsvis lille, er nemlig lavet i tykt, sort glas og giver dermed en stor vægt i hånden når man lige tager den op. Designet af label, er meget simpelt, minimalistisk, enkelt og frem for alt nordisk. Det skriger nærmest helse og wellness, hvilket Badeanstalten også er på mange områder. Det er ren tekst, og signalere meget simpelt, ærlighed.  

Duften:

 Her blev jeg lidt “snydt”, om man vil. For det der bliver reklameret for på låget, er nemlig cedertræ. Så min forventning var den klassiske cedertræs duft (ikke at forveksle med sandelwood) en frisk, let brændt duft, med noter af skovbund og frisk morgendug i haven. MEN nu kommer cedertræsolier i mange udgaver, alt efter om de er ekstraheret af barken, træet, nåle, frugter eller rødder. Den der er brugt her er nok ikke en af dem der giver den klassiske cedertræs duft og tror faktisk mere at cedertræsolien er tilføjet for dens egenskaber, end for duften. Men mere om det senere. Duften man møder er nemlig i første noterække, en mild, frisk og behagelig citrusduft. Som støtte til det friske har den en mere sødlig limenote, som grund og fylde. Mens man i dybden, ved de lange duftindtag, svagt fornemmer en baggrund af cedertræsolie, med dens skovbundsduft, der mildt flirter med citrus noterne i mellemgrunden. Under opskumning synes jeg dog at cedertræet træder lidt mere frem, men det er stadig kun den friske skovbundsdel af den, og altså ikke den traditionelt brugte cedertræs duft man møder her. En duft der er absolut behagelig og nærmest fremmer afstresning og ro.     

Performance:

  Dansk barbersæbe og god performance, er desværre ikke noget vi ser gå hånd i hånd så tit. Men her er nu alligevel lidt undtagelsen der bekræfter reglen. For Badeanstaltens sæbe er faktisk en ganske udmærket sæbe. Den skummer forholdsvis nemt op, men skal der bruges cremet skum, ja så skal der arbejdes lidt for sagen og også lades godt i kosten. Den er samtidig ret tørstig, men holder også tilsvarende godt på fugten. Så det er kun positivt. Når skummet er iorden og der er brugt sæbe nok i kosten. Levere den et middelgodt glid og beskyttelse. Navnlig på glidet, kunne jeg godt ønske mig lidt mere af den. Da den desværre ikke levere den store kraftpræstation her. Det samme gør sig gældende ved beskyttelsen, som ofte går lidt hånd i hånd med glid evnerne. Jeg har et par ujævnheder et enkelt sted på halsen som indikere ret godt om glid og beskyttelse er god, og ingen af mine test barberinger med denne, klarede sig over det punkt uden at rive en smule hul. Men tilsætter men en preshave med gode egenskaber i ligningen, så højnes oplevelsen væsentligt. Pleje og postshavefeeling fejler til gengæld slet ikke noget. Men det er også her at cedertræet bla kommer ind i billedet. Cedertæsolie har både antiseptiske og antiinflammatoriske egenskaber, samt er påvist at have bedrende virkning på acne og hjælper på heling og regenerering af huden. Så det er slet ikke så underligt at den ofte ses som ingrediens i barberprodukter. Efter barbering med sæben alene, altså ingen pre-produkter, var min hud virkelig velbefindende og afslappet. Samt føltes blød og hydreret. Faktisk kunne jeg godt gå nogle timer inden jeg begyndte at føle min hud havde brug for lidt ekstra fugt. Irritation var der absolut intet af og ved brug af slut skum som facetreat, kunne jeg også tydeligt mærke virkning i resten af ansigtet.     

Den samlede vurdering:

 Der er tale om et produkt på mellemklassehylden. Det kan bestemt noget og man bliver ikke direkte skuffet over dens performances. Men når det er sagt, så har den lidt udfordringer på glid og beskyttelse, hvilket trækker lidt ned og for mig til at revurdere den lidt. For når man ser hvad der findes i prislejet 149 kr. Så blander den her sig slet ikke med de produkter på performance. Hvilket nok også vil afholde mig for at geninvestere i denne sæbe senere. Havde den kostet 99 – 119 kr. havde jeg syntes pris og kvalitet passede fint sammen. Både set ud fra ingredienser og emballage samt performances. Men den kommer ikke mere end lige i midt mellemklassen for mig og der høre en så høj pris for kun 100ml. ikke hjemme i mine øjne. Men trods det, er det stadig en god oplevelse at bruge sæben, duften er skøn og efterplejen er bestemt en prøve værd. Så indtil videre, er den klart den bedste dansk producerede barbersæbe jeg har prøvet.  

 

                                                                           /af Michael Jeppesen